top of page
Kersenboom

From Japan to Flanders

Marie-Louise cannot let go of the images of child labor and draft dogs. In Italy she writes down her frustrations in 'A dog of Flanders'. The novella is published in 1872. The story becomes an incredible success. It finds its way to Japan and Korea through the American publishers.
The book will be compulsory reading for children. The characters are filmed and drawn countless times in the typical Japanese animation films.

In the eighties of the last century, Antwerp city guides are confronted with Japanese tourists in search of Rubens and the traces of Nello and Patrasche. In this way 'A dog of Flanders' finally reaches the region where the writer found her inspiration in the nineteenth century.
 
 

 

In 1998 stelt Tony het recept op voor een eigen Hobokens bier: Nello’s Blond.

Hij baseert zich hiervoor op een recept van zijn (over)grootouders. In 2002 volgt Patrasche.

Nello’s Blond is een bier van hoge gisting met hergisting op fles. Dat betekent dat het bier ook na afvulling verder van smaak evolueert. Dit noemt men het rijpen van het bier. Gerstemout, zuivere hop en een vleugje koriander maken van Nello’s blond een pittige dorstlesser. Het bier heeft een alcoholvolume van 7,1%. De ideale schenktemperatuur bedraagt 6° Celcius. De gist blijft op de bodem van de fles.

Patrasche is een donkerbruin bier van hoge gisting met hergisting op fles.

Het is een bier voor echte fijnproevers met een alcoholvolume van 8%. Gebrande mout van gerst, zuivere hop en een vleugje karamel maken van Patrasche een uniek bier in Trappistenstijl.

In 2022 openen Tony en zoon Lantze hun eigen microbrouwerij in de Steynstraat. Er wordt meteen een nieuw product gelanceerd: Nello’s Tripel. Mout uit Stabroek en hop uit Komen zijn de basis van het blonde degustatiebier met een alcoholvolume van 9%.

Tony De Vogelaer en zoon Lantze, brouwerij De Arend, Hoboken
Tony De Vogelaer, brouwerij De Arend, Hoboken
bottom of page